DC Magyarország

Minden, ami DC!

Újabb DC Showcase animációs rövidfilmek vannak készülőben

Oszd meg a cikket másokkal is:

A kevésbé ismert karaktereknek is jár egy kis rivaldafény.

Az első kép az Sgt. Rock című rövidfilmből

A DC univerzum animációs filmjei mindig is mérvadónak számítottak a műfajon belül, akár klasszikus képregények feldolgozásáról, akár eredeti történetekről volt szó. Az egészestés kalandok általában az Igazság Ligájára és annak tagjaira fókuszálnak, most azonban számos elfeledett, bár kedvelt figura kerülhet elő a DC kispadjáról.

A DC Showcase gyűjtőnéven futó rövid animációk 2010-ben jelentek meg, mint amolyan bónusz tartalmak a hosszabb filmek mellett. A projekt akkor nem volt hosszú életű, de a pletykák szerint most öt új rövidfilm van készülőben: Sgt. Rock, Adam Strange, Death (Halál), The Phantom Stranger és Batman: Death in the Family (Batman: Halál a családban). A készülő kisfilmek valószínűleg a hosszabb animációs filmekkel együtt fognak megjelenni, a valamivel tartalmasabb Death in the Family kivételével, ami 2020 végén jelenik meg egy gyűjtemény kiadás formájában. Habár a megjelenésekről nem sok infónk van, azt már tudjuk, hogy a DC animációs filmek nagy nevei dolgoznak a projekten, és mindegyik rövidfilm kapni fog egy vadiúj, élőszereplős nyitányt, amelyben a sasszemű rajongók Easter Eggekre is vadászhatnak.

A Bruce Timm producer valamint Louise Simonson, Walter Simonson és Tim Sheridan írok keze alatt készülő Sgt. Rock a második világháború alatt játszódik. Mikor a hadviselt Rock már azt hitte, mindent látott, amit a háború tartogathat, megbízzák egy legendás szörnyekből álló csapat vezetésével, hogy megállítsanak egy csapatnyi náci zombit. Rock őrmester hangját Karl Urban (Dredd, Star Trek, Thor: Ragnarök) adja, további szereplők pedig Keith Ferguson, William Salyers és Audrey Wasilewski.

Adam Strange kalandját Butch Lukic rendező/producer és J.M. DeMatteis író hozza majd tető alá. A cselekmény egy aszteroida bányán kezdődik, ahol a robotoló munkások nem gondolják, hogy a bánya iszákosa valaha több volt holmi bolygóközi hajléktalannál. Ám amikor a bányászok véletlenül egy csapat veszedelmes rovarszerű űrlény otthonán fúrnak lyukat, napvilágra kerül hősünk igazi identitása. Ő Adam Strange, akinek hősies háttértörténetét flashbackek közben ismerhetjük meg, miközben azok megmentésén fáradozik, akik ezidáig megvetették őt. Az Adam Strange-t megszólaltató Charlie Weber (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?) mellett Roger R. Cross, Kimberly Brooks, Ray Chase és Fred Tatasciore is szerepel majd.

Neil Gaiman Sandman című képregénysorozata által inspirált Death-ben, melynek írója szintén J.M. DeMatteis, rendezője pedig Sam Liu (Justice League vs The Fatal Five), Vincent, a belső démonjaival küzdő művész történetét követhetjük nyomon. Vincent egy különös lánnyal találkozik, aki segít neki dűlőre jutnia kreatív örökségével, és persze a halállal. Vincent orgánumáért Leonardo Nam felel, Halál hangját pedig Jamie Chung (Gotham, The Gifted – Kiválasztottak, Hős6os) kölcsönzi. A szereplőgárdát erősíti továbbá Darin De Paul, Keith Szarabajka és Kari Wahlgren.

A Bruce Timm excutive produceri és rendező felügyelete alatt készülő, Ernie Altbacker (Tini Titánok: A Júdás szerződés) által írt The Phantom Stranger az 1970-es évekbe repít minket, ahol a fiatal felnőtt Jesst és barátait látjuk egy romos kastélyban tartott buli közben, amit a titokzatos Seth tart. Amikor a fiatalokkal furcsa dolgok kezdenek el történni, megjelenik Phantom Stranger, hogy megmentse Jesst szörnyű sorsától. Phantom Stranger hangját Peter Serafinowicz (The Tick), Seth-ét pedig Michael Rosenbaum (Smallville) adja, valamint hallhatjuk még Natalie Landert, Grey Griffint és Roger Craig Smith-t is a rövidfilmben.

A Batman: Death in the Family-ről a jövő év folyamán kapunk bővebb információkat, ahogy a gyűjteményes kiadásról is, amelynek a részeként megjelenik.

Az eredeti DC Showcase sorozat 4 animációs kisfilmből állt, mindegyik Bruce Timm producer és Juaquim Dos Santos rendező vezényletével készült. Ezek voltak a The Spectre (2010), a Jonah Hex (2010), a Green Arrow (2010) és a Superman/Shazam: The Return of Black Adam. Ezután mindössze egyetlen további rövidfilm jelent meg, a Catwoman (2011). A rövidfilmeken olyan színészek dolgoztak, mint Malcolm McDowell, James Garner, Jerry O’Connell, Linda Hamilton, Gary Cole, Alyssa Milano, Thomas Jane, Michael Rooker, Eliza Dushku, Neal McDonough, Ariel Winter, Danica McKeller, George Newbern, Michelle Trachtenberg, Arnold Vosloo és még sokan mások.

A készülő filmektől ugyanaz a minőség várható, mint a megszokott egészestés DC animációs filmek esetében, mindössze kisebb kiszerelésben. Azt még nem tudni, melyik kisfilm melyik egészestés produkcióhoz fog csatlakozni, viszont idén még két DC Universe animációs film fog megjelenni (Batman: Hush és Wonder Woman: Bloodlines címmel), szóval feltételezhetjük, hogy valamelyik mellett már rövidfilmet is fogunk kapni.

(forrás: DC Comics, SYFY WIRE)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük