DC Magyarország

Minden, ami DC!

Doom Patrol: Diane Guerrero Crazy Jane karakteréről beszélt

hírek | 2019. április 15. 15:36 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

A hatvannégyszeres tudathasadás kulisszatitkai.

A Doom Patrol egy nem mindennapi sorozat, tele furcsaságokkal, váratlan fordulatokkal és szituációkkal, nem ritkán negyedik falat áttörő humorral, és persze nagyon érdekes karakterekkel. Találunk itt robot testbe ültetett emberi agyat, múmiaként körbetekert homoszexuális vadászpilótát és elasztikus masszává alakuló hollywoodi színésznőt, de a különc csapat talán legérdekesebb tagja Crazy Jane, akit Diane Guerrero kelt nagyszerűen életre hétről hétre.

A többi karakterhez hasonlóan Jane is olyan problémáktól szenved, amelyek léteznek a valóságban is, csupán képregényes extremitásokig vannak túlozva. A meghasadt tudatának köszönhetően a lány elméjében 64 különálló személyiség lakozik, Grant Morrison képregényalkotó fantáziájának köszönhetően pedig mindegyik saját szuperképességgel van ellátva. Bár a sorozatban eddig még nem találkozhattunk mind a 64 figurával, volt már szerencsénk többek között Hammerheadhez, aki szupererős és szuper agresszív, a telepatikus meggyőzésre képes Dr. Harrisonhoz vagy Silver Tongue-hoz, akinek a szavai szó szerint éles fegyverekké válnak.

Ennyi karaktert még észben tartani is nagy kihívás, nem hogy eljátszani. Ennek a hátteréről beszélt Diane Guerrero az Entertainment Weekly-nek.

source-dpl109a047720v1.jpg

“Már az elején elkezdtem dolgozni a színészi tanácsadómmal, hogy levezessük minden személyiség legfőbb jellemzőit, a mozgásukat, illetve hogy miért van rájuk szükség. Van egy füzetem, ami tartalmazza mindannyiukat. Amikor az egyikőjük felbukkan a történetben, tudok alapozni a jegyzeteimre, és zenével is segítek magamnak átszellemülni.” Guerrero azt is elárulta, hogy a két kedvenc személyisége Dr. Harrison, és a kislányos Baby Doll. Előbbinek a meggyőzési képességeit valamint a pszichológiai tudását szereti, utóbbi kapcsán pedig érdekesnek tartja, amikor az ember megkeresi a benne rejlő kisgyereket. A gyerekek nem rejtik álarc mögé az érzéseiket, így minden megnyilvánulásuk valóságos és őszinte.

Jane valódi neve Kay Challis, akit nagyon fiatal korában súlyos trauma ért, mégpedig az édesapja miatt, aki molesztálta őt. Erre többször is kapunk utalásokat a sorozatban, főleg a legújabb, kilencedik epizódban. Kay azért hozta létre ezeket a személyiségeket, hogy megvédhesse magát. Az elméjében létező Underground egy vasútrendszerhez hasonló hálózat, ahol a különböző személyiségek tartózkodnak. Driver 8 felel a hálózat vezetéséért, Hammerhead akkor kerül előtérbe, ha valakivel harcolni kell, Sun Daddy a pusztításban kiváló, Dr Harrison felszínre tör, amikor meg kell győzni valakit valamiről, Flit képes teleportálni és a többi. A fő személyiség, Jane az egyetlen, akinek nincs természetfeletti képessége, az ő kezében van alapjáraton az irányítás.

source-dpl109c007820v1.jpg

“Az ő tudathasadása egy védelmi mechanizmus, egy túlélési taktika. Akit hasonló bántalmazások értek fiatal korban, és nem kapott kellő segítséget vagy kezelést később, az ezzel a traumával kell leélje az életét, és nehezebben boldogul a világban. Érdekes számomra egy ilyen karaktert eljátszani, mivel én is szenvedek mentális problémáktól és depressziótól, voltam már azon a ponton, amikor nem tudtam mit kezdeni a bennem levő érzelmekkel.”

“Úgy gondolom, hogy egy közösség segítségével, vagy a problémáinkkal való szembenézéssel legyőzhetjük ezeket a démonokat. Szerintem a sorozat nagyszerűen bemutatja Jane érzéseit, valamint a hangulati ingadozásait. Nem beszélünk eleget a mentális betegségekről és azok hatásairól az emberekre, de ez a karakter reflektorfénybe helyezi a problémát, ami nagyon különleges dolog számomra.”

A színésznő arra is kitért az interjúban, hogy bár a sorozat rengeteg fura és szokatlan elemet felvonultat, nem áll annyira messze a valóságtól. “Ránézünk az újságok főcímeire, és nem tudjuk elhinni, hogy mik történnek a világban. A Doom Patrol hemzseg a furcsaságoktól, de napjaink valóságában ezek nem is olyan furák. Rettenetes, különös és megmagyarázhatatlan dolgok igenis történnek. Annak ellenére, hogy a sorozatban akár elteleportálunk Paraguayba egy másodperc alatt, mégis úgy érzem, hogy tükröt tartunk a jelenünk elé.”

(forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük