DC Magyarország

Minden, ami DC!

Shazam! élménybeszámoló

Oszd meg a cikket másokkal is:

Verát sikerült elvarázsolnia a gyermeklelkű szuperhősnek.

Mindig is tudtam, hogy Shazam karaktere rendkívül egyedi és szórakoztató, de a rengeteg pozitív kritika ellenére sem vártam ennél sokkal többet a filmtől. Kellemes csalódás ért…

Azt hiszem a DC szerelmeseként, valamint Shazam történetét, és a New 52 képregényeket ismerve is végigmosolyogtam volna a mozi nagy részét a sok Easter Egg és kikacsintás láttán, ám még ennél is nagyobb örömre adott okott a karakter milyensége és Zachary Levi alakítása. A humor szinte végigkíséri a filmet, de ez a humor a DC-féle humor, ahogyan azt ismerjük Flash vagy Zöld Lámpás kapcsán, viszont Shazam esetében még hatásosabb, a gyermeki mivolta, ártatlansága miatt. A poénok, köztük az egysorosok is a helyükön vannak, nem érezhetőek erőltetettnek. A főszereplők közti kapcsolat pedig sokat dob az összhatáson.

Külön kiemelném a Mark Strong által alakított Doctor Sivanát, aki a film humoros hangulata mellett is egy komolyan vehető, a történetbe tökéletesen beleszőtt főgonosz. Olyannyira, hogy kezdeti legnagyobb félelmem ellenére Black Adamet sem hiányoltam annyira, mint gondoltam.

Számomra külön pozitívum a DC Moziverzum átfedés, és a képregények fontos alapelemeinek jelenléte a filmben. Azonban annak aki ezeket az utalásokat nem érti, vagy nem veszi észre, legalább olyan szórakoztató és akciódús marad a történet.

A dalválasztások is kivételesen jók, ugyanakkor első nézésre a filmzenének a fő témán kívül nem maradt sok nyoma az emlékezetemben, ám nincs is hiányérzetem emiatt.

Összességében többet kaptam a Shazam!-tól, mint vártam, és egy fantasztikusan szórakoztató élményben volt részem. David Sandberg rendező valóban komolyan vette a feladatát, Zachary Levi pedig nagyon érti és érzi karakterét. Az első benyomásom az, hogy ez alapvetően DC rajongóknak készült mozi olyan tálalásban, amit az átlagközönség is legalább annyira élvezhet.

A Shazam! MÁTÓL a mozikban!

Írta: Vera

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük