DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az Entertainment Weekly a The Kitchen forgatásán járt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Betekintés a hetvenes évekbeli gengsztervilág kulisszáiba.

Jövőre kerül mozikba a The Kitchen című DC/Vertigo adaptáció, melynek főszerepében Elisabeth Moss, Melissa McCarthy és Tiffany Haddish bizonyíthat. McCarthy és Haddish neve talán azt sugalja, hogy itt egy vígjátékról van szó, hiszen a két színésznő a komédiák világában mozog otthonosan, most azonban nagyon más területen kell helyt állniuk, a The Kitchen ugyanis egy kemény gengszterdráma lesz. A történet szerint három feleség átveszi a hatalmat az ír maffia felett, miután bűnöző férjeik rács mögé kerülnek. Mindez a ’70-es évekbe ágyazva, New York közismert Hell’s Kitchen negyedében.

Az Entertainment Weekly ellátogatott a készülőben levő film forgatására, hogy a hangulatos díszletek – például egy korabeli metrókocsi, egy FBI megfigyelő kisbusz vagy egy Szűz Mária szobrokkal díszített lakás – között megpróbáljon kiszedni némi információt a szereplőkből és a rendezőből. Az akció sikeres volt, hiszen többek között két vadonatúj képpel gazdagodtunk (ezek egyikén a három maffiózófeleséget, míg a másikon Andrea Berloff rendezőt láthatjuk munka közben), valamint kaptunk egy jelenetleírást is, ami ízelítőt nyújt a film hangulatából:

tkt-11522r.jpg

tkt-05408r2.jpg

“Egy fülledt júliusi nap Long Islanden. Elisabeth Moss egy mosogatókagylót bámul, de nem piszkos edények veszik körül, hanem egy csomó vér. Mögötte Tiffany Haddish és Melissa McCarthy vedelnek, és épp az incidenst vitatják. Egyszer csak Moss félbehagyja a véres ruha tisztítását, társai felé fordul és azt mondja: ‘Nem sajnálom, hogy Little Jackie meghalt. És ti?'”

Az elsőfilmes direktor, Andrea Berloff számára érdekes kihívás, hogy női karaktereket tőlük szokatlan környezetben mutasson meg. “Azt akartam, hogy ez a különös alaphelyzet, miszerint nők vezetik a maffiát, már a castingban megmutatkozzon, ezért olyan színésznőket választottam, akikre kevesen számítottak. Ha már felrúgjuk a sztereotípiákat, rúgjuk fel őket rendesen. Ki mondta, hogy nők nem irányíthatják az alvilágot? Ki mondta, hogy komikusok nem hozhatnak drámai alakításokat?”

McCarthy játsza Kathy-t, egy elkötelezett kétgyermekes anyát, akinek kezdeti elhatárolódása a bűnözés világától szépen lassan megváltozik. “Ez a film három nőről szól, akiket elnyomtak, de aztán sikerül kitörniük. Nagyon emberi történet, és épp ettől ijesztő is.”

Moss egy Claire nevű karaktert testesít meg, aki eleinte félénk és visszahúzódó, de aztán egyre jobban otthon érzi magát az erőszak világában. Ezt tükrözi az egyik jelenet is, amiben a nő érdeklődést mutat egy test feldarabolásának rejtelmei felé, a Domnhall Gleeson által játszott Gabriel társaságában.

Haddish kelti életre Rubyt, akit az ír közösség kivülállóként kezel, és most, hogy a férje nincs ott, hogy megvédje őt, elindul az önállóság útján. “Ruby eleinte csendes megfigyelő, de később gengszterré válik. Megvan a terve, csak nem tudja, miképpen valósítsa meg. Kikkel szövetkezzen? Hogyan tegyen szert a pénzre, hatalomra és sikerre, amire szüksége van?” A karakternek lesz egy masszív harcjelenete, amikor egyedül keveredik verekedésbe egy tömeg ellen egy előcsarnokban. Moss kiemelte, hogy egymás után háromszor is megnézte ezt a részletet, annyira lenyűgözte őt Haddish teljesítménye.

A film azonban nem csupán kemény akciókból és mélyen drámai pillanatokból fog állni, hanem tartalmaz néhány könnyedebb momentumot is, ami jól jön például egy olyan jelenet után, ahol valakinek eltörik a combcsontja. Az viszont biztos, hogy a forgatási szünetekben nagyszerű a hangulat a díszletek között, a jórészt vígjátékokból ismert színésznők nem hazudtolják meg magukat, ha egymás cukkolásáról vagy szórakoztatásáról van szó.

A The Kitchen legfontosabb üzenete az összefogás hatékonysága és fontossága, és nem csak nők között. A rendező szeretné, ha az a gondolat, miszerint együtt mindenre képesek vagyunk, minél több emberhez eljutna.

Erre minden esély megadatik 2019. szeptember 20-án, ugyanis az amerikai mozik akkortól tűzik műsorra a filmet.

(forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük