DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Mission: Impossible – Utóhatás rendezője a bajuszbotrányról beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Igent mondtak a borotválásra.

Mostanra már mindenki kívülről fújja, hogy Henry Cavillnek bajusszal kellett részt vennie Az igazság ligája pótforgatásain, amit aztán CGI-jal borotváltak le az utómunkálatok során, és ez végül nagyban rá is nyomta bélyegét a “kész” produkcióra.

Christopher McQuarrie, a legújabb Tom Cruise akció rendezője egy podcast során tért ki a témára, és tisztázta, hogyan is nézett ki az egyezkedés a színfalak mögött.

Henry a Mission: Impossible – Utóhatás (amit egyébként mától vetítenek a hazai mozik) előtt a Nomis című filmet forgatta, melyhez nagy szakállat és bajuszt kellett növesztenie. A Mission: Impossible felvételeinek első napján bemutatta ennek a fazonírozott (és végül a filmben is látott) változatát McQuarrie-nek, aki rábólintott, mondván így kevésbé juttatja majd az emberek eszébe Supermant.

A borotválkozás kérdése akkor merült fel, amikor McQuarrie telefonhívást kapott Az igazság ligája producerétől, Charles Roventől, aki megkérte őt, hogy hadd borotválják meg Henryt Az igazság ligája újraforgatására. McQuarrie segítőkészen állt a dologhoz, de leszögezte, hogy a döntéshozatal előtt egyeztetnie kell a csapatával.

Ekkor két lehetőség vetődött fel a probléma megoldására. Az egyik, hogy Henry megborotválkozik, majd a Warner Bros. számlájára digitálisan rakják vissza az arcszőrzezét a Mission: Impossible-höz (mivel feltenni elvileg könnyebb, mint leszedni). McQuarrie-nek ez nem volt ínyére, mivel a kamubajusz soha nem nézett volna ki olyan jól a közeli felvételeken, mint az igazi. A Mission: Impossible producere, Jake Myers kiszámolta, hogy ez 3 millió dollárjába fájna a Warnernek.

A másik opció, amibe McQuarrie bele is ment, hogy ezért a 3 millió dollárért cserébe leállítják a Mission: Impossible munkálatait, míg Cavill új bajuszt nem növeszt Az igazság ligája pótforgatásainak végeztével, azonban amikor a Paramountnak ezt előadták, a stúdió válasza egyértelmű nem volt.

Tehát azok alapján, amit McQuarrie elmondott, a Mission: Impossible stábjának Tom Cruise bokatörése után (amivel egyébként nem estek egybe Az igazság ligája utóforgatásai) még az is belefért volna, hogy Cavill borotválkozása miatt szüneteltessék a felvételeket.

A Warner Bros. csak saját magát hibáztathatja. Több jelenet is rendelkezésükre állt a bajusztalan Supermanről, de ők ennek ellenére is azt választották, hogy a már arcszőrzetet növesztett sztárt újra a kamerák elé állítják. A Paramount előnyt élvezett, és – jogosan – nem állt szándékukban egyezkedni azért, mert az egyik konkurensük rossz döntést hozott.

(Forrás: EW, Batman-News)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük