DC Magyarország

Minden, ami DC!

EXKLUZÍV: Interjú a ‘Lucifer’ sztárjával, Aimee Garciával

exkluzív, interjú, Vertigo | 2017. június 19. 21:37 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Az a nagyszerű lehetőségünk adódott, hogy egy email-interjú keretein belül beszélgethettünk Aimee Garciával, aki olyan filmekben és sorozatokban szerepelt már, mint a 2014-es “Robotzsaru” vagy a nyolc évadot megélt “Dexter”, de ami minket leginkább érdekel, hogy ő alakítja Ella Lopez helyszínelőt a “Lucifer” című sorozatban. Aimee végtelenül szimpatikus riportalanynak bizonyult, készséggel és őszintén válaszolt minden kérdésünkre. Az interjút Genzo fordításában tárjuk elétek.

aimee-garcia-interview-index-hun.png

Kérdés: Ki vagy mi volt a legnagyobb hatással rád, hogy a színészi pályát válaszd?

Aimee: Rita Moreno. Ő puerto ricoi, és van Oscar, Emmy, Grammy és Tony-díja is. Mivel én is puerto ricoi vagyok, aki Chicagóban nőtt fel, az én szememben ő egy igazi rocksztár.

K: Hogyan indult a színészi karriered?

A: Profi táncosként kezdtem, majd reklámokban szerepeltem. Gimnáziumban és egyetemen színészetet tanultam Chicagóban, ami nagyszerű képzés volt.

K: Ha nem színészettel, akkor mivel foglalkoznál szívesen?

A: Utaznék a világ körül és műsort vezetnék, mint Anthony Bourdain. Szeretek felfedezni más kultúrákat és új emberekkel találkozni. A fotózás sem áll távol tőlem, szóval el tudnám magam képzelni a National Geographic fotósaként is.

K: Mit szeretsz leginkább a színészetben?

A: Szeretem a csapatmunka részét. Nem lehet egyedül színészkedni. Imádok együtt dolgozni a színésztársaimmal, rendezőkkel, producerekkel, írókkal és a stábbal azon, hogy elmeséljünk egy történetet. Továbbá szeretem megnevettetni az embereket és elfeledtetni a bánataikat, miközben néznek egy filmet vagy sorozatot.

K: Miket gondolsz az erősségeidnek a munkádban?

A: Azt hiszem, ez még felfedezés előtt áll. Annak ellenére, hogy gyermekkorom óta színészkedek, és volt szerencsém olyan nevekkel dolgozni, mint mondjuk Gary Oldman, valamint van egy SAG-díj jelölésem, úgy érzem, bőven van még mit tanulnom színészként.

1-aimee-garcia-0346-final-photo-omar-cruz.jpg

K: Hogyan készülsz a szerepeidre?

A: Attól függ. Ha valami olyasmit kell játszanom, ami számomra ismeretlen terület, mint a katonai helikopter pilóta szerepe a Traumában, akkor interjút készítek igazi katonákkal, könyveket olvasok a témában valamint tényleges pilótákkal gyakorlok. Ha mondjuk dajkát kell alakítanom (mint a Dexterben), akkor bízom benne, hogy ha ellazulok és az ösztöneimre hallgatok, akkor minden rendben lesz. Ha pedig egy helyszínelőt kell életre keltenem, mint a Lucifer esetében, akkor kiolvasok egy rakás könyvet és megnézek egy csomó YouTube videót a témában, hogy legyen fogalmam arról, mi a teendő egy bűntett helyszínén.

K: Milyen karaktert játszanál el legszívesebben? Mi az álomszereped?

A: Nagyon szeretném Chris Pratt szerepét “A galaxis őrzői”-ből. Peter Quillnek hatalmas szíve van, nagyon bolondos, de ugyanakkor képes összetörni a szíved, amikor a legkevésbé számítasz rá. Űrlord hisztérikus és rokonszenves, de egy szuperhős is, aki megmenti a világot. Ezt nevezem én álomszerepnek.

K: Van olyan szerep, amit nagyon szerettél volna megkapni, de végül sajnos nem jött össze?

A: Haha. Hogyne. Nagyon fiatal koromban voltam tesztfelvételen a “Rómeó és Júlia” kapcsán Leonardo DiCaprioval. Olyan nevekkel versengtem, mint Natalie Portman, Reese Witherspoon, Christina Ricci és Claire Danes, aki végül meg is kapta a szerepet. Természetesen én is nagyon szerettem volna azt a munkát, de nem bántam, hogy Claire kapta meg, mert fenomenálisan játszott.

K: Ki a kedvenc karaktered azok közül, akiket te keltesz életre?

A: Ella Lopez a Luciferben. Ő nagyon vicces és nagyon okos. De elég bolondos is, közben nincs ennek tudatában. Mindig mondom a showrunnereknek, Joe Hendersonnak és Ildy Modrovichnak, hogy Ella Lopez egy páratlan figura. Egy olyan nő, aki nem a vonzerejével éri el a céljait, nem egy romantikus kapcsolat határozza meg és nagyon jól érzi magát a bőrében. Szeretek olyan nőket játszani, akik a tudományban jeleskednek, és nem kell mentegetőzzenek amiatt, hogy kik ők.

luc-s2_20-ella-whiteoption2_2173_rc_hires1_0.jpg

Aimee Garcia, mint Ella Lopez (forrás: fox.com)

K: Milyen szerepeket játszol el szívesen?

A: Szeretem az olyan szerepeket, amelyekben van humorfaktor. Gondolom, ezért szeretem annyira Ella karakterét. Ő egyáltalán nem zavartatja magát, folyton énekel, táncol és belemászik az emberek intim szférájába.

K: Melyiket szereted jobban? Színházban vagy moziban játszani?

A: Semmi sem fogható a színházhoz. A színház varázslatos. Az, hogy azonnal kapsz visszajelzést a közönségtől egy igazi ajándék. Ha egy darabban játszol, minden este egészen más lesz, és teljesen oda kell tenned magad, mert nincs második felvétel. De a filmekben azt szeretem, hogy nagyobb közönséghez érnek el.

K: Mi volt a legjobb tanács, amit az életedben kaptál? És a legrosszabb?

A: A legjobb tanácsokat az apámtól kaptam. Ő azt mondta, a legfontosabb dolgok az életben:

1. Az egészség, mert ha az nincs, akkor senkin nem segíthetsz.

2. Család és barátok.

3. A tanulás.

Rossz tanácsok nem rémlenek, szóval azt hiszem, szerencsés vagyok ilyen téren.

K: Tanultál-e valamit a kollégáidtól, akikkel együtt dolgoztál a karriered során?

A: Most fejeztem be a “St. Judy” című film forgatását Alfred Molinával, aki azt mondta: “Vedd komolyan a színészmesterséget, de ne vedd komolyan magadat.”

K: Vissza szoktad nézni magad a filmjeidben és sorozataidban?

A: Csak egyszer nézem vissza magamat. Segít abban, hogy meglássam, mi működik és mi nem. De csak egyszer nézem meg, az pont elég.

K: Ki volt eddig a legjobb partnered?

A: Cliff Curtis. Volt szerencsém vele dolgozni Peter Berg “Trauma” című sorozatában. Ő igazi ösztönember. A munkássága egészen elképesztő. Smiley a “Kiképzés”-ben, Bully az “Egykoron harcosok voltak”-ban, Pablo Escobar a “Betépve” című filmben… Nagyon hálás vagyok, hogy vele dolgozhattam. Most pedig ő Tonowari az Avatar folytatásokban… alig várom!

K: Mi a kedvenc filmed?

A: E.T.

K: És a kedvenc sorozatod?

A: A Fargo, a Broad City és A szolgálólány meséje.

K: Ki a kedvenc színészed és színésznőd azok közül, akik jelenleg a pályán vannak?

A: IMÁDOM Amy Adamst. Minden műfajban kiváló. Ewan McGregort is nagyon szeretem. Mindketten erőlködés nélkül tudnak drámaiak és viccesek is lenni.

K: Vannak furcsa élményeid a rajongókkal való találkozásokról?

A: Nincsenek. Minden rajongó imádnivaló volt, akivel találkoztam.

1-1-aimee-garcia-0136-final-photo-omar-cruz.jpg

K: Szoktál rákeresni magadra, hogy megnézd, mit írnak rólad az emberek?

A: Úristen, dehogy! Az ijesztő lenne.

K: Szerinted ki, vagy mi voltál előző életedben, és miért?

A: Egy majom. Nagyon játékos vagyok és szeretem a banánt. Szóval ja, valószínűleg majom voltam.

K: Milyen a hangulat a Lucifer forgatásán?

A: Hatalmas móka! Imádok mindenkit, és nagyon jól kijövünk egymással.

K: Hogyan hozod magad karakterbe?

A: Ha egy helyszínen vagyok, akkor megbizonyosodok arról, hogy képben legyek a technikai dolgokkal: hogy kell vérmintát venni, hogy kell megvizsgálni egy holttestet, ilyesmi. De ha a laborban vagyok, akkor általában az ösztöneimre hagyatkozom. Sok mindenben hasonlítok Ellára, szóval nem nehéz karakterbe kerüljek.

K: Hogyan kapcsolódsz Ella karakteréhez?

A: Abban kapcsolódok Ellához, hogy őt is a szíve vezérli. Szeretem felvidítani az embereket, és igyekszek mindenkiben a szépséget felfedezni… és szerintem Ella is.

K: Nagyon szeretünk téged nézni a Luciferben. Vannak vicces történeteid a forgatásokról?

A: Ó, köszi. Nagyjából annyi, hogy Lauren German és Kevin Alejandro a legnagyobb mókamesterek és mindig valami tréfán jár az eszük. És az, hogy folyton táncra akarom bírni Laurent és Tomot.

K: Hogyan engedsz le egy hosszú forgatási nap után?

A: Masszázzsal. Nagyon szeretem a masszázst.

K: Vannak olyan jeleneteid, amelyek végül nem kerültek be a sorozatba, hanem a vágószobában rekedtek? Emlékszel ilyen kimaradt részekre?

A: Nem igazán. Szerencsére rengeteg mindent meghagytak Ella jeleneteiből.

K: Jellemezd a szereplőtársaid egy szóval:

A:

– Tom Ellis: vonzó

– Lauren German: hisztérikus

– Kevin Alejandro: önzetlen

– D.B. Woodside: szív

– Lesley-Ann Brandt: harcos

– Scarlett Estevez: imádnivaló

– Rachael Harris: megbízható

– Tricia Helfer: időtlen

K: Hogyan jellemeznéd magad egyetlen szóval?

A: Bolondos.

K: Melyik volt a kedvenc részed a második évadból?

A: Nagyon szerettem az első és a tizenharmadik részt. Szerettem, ahogy Ella az ördögről beszélt… magának az ördögnek. A tizenharmadik részben pedig szerettem, hogy találkoztunk Ella bátyjával, és ahogy minden karakter összefogott, hogy megmentsük Chloet.

K: Ha valakivel szerepet cserélhetnél a sorozatban, ki lenne az, és miért?

A: Lucifer. Egy Corvettet vezet, szemrevaló emberekkel flörtöl és tud repülni… MEKKORA móka ez már.

K: Sokan nevezik a Lucifert a legjobb DC/Vertigo adaptációnak. Szerinted miben különbözik ez a sorozat a többi DC szériától?

A: Szerintem azért, mert földhözragadt. Joe, Ildy és a nagyszerű íróink nagyon rokonszenvesre formálják a karaktereket. Ráadásul Tom egy rocksztár, és hatalmas móka őt nézni. Tud énekelni, táncolni, humorizálni és komolykodni. Plusz piszkosul jóképű, és hát az sem árt.

1-aimee-garcia-0745-final-photo-omar-cruz.jpg

K: Tudnál nekünk mesélni a szereplőválogatás folyamatáról?

A: Nagyon gyorsan zajlott. Egyszer bementem, a producerek azt mondták, engem akarnak, aztán a FOX tett egy ajánlatot.

K: Hol látod magad 5-10 év múlva? Ugyanúgy a színészi pályán, vagy esetleg valahol máshol?

A: Szeretnék alkotni valamit. Írni egy vígjátékot, vagy akár egy képregényt. Mindig is ki akartam próbálni a producerkedést, mert szeretek összehozni embereket, valamint a TV és a mozi csapatmunka jellegét.

K: Elárulhatsz valamit a Lucifer harmadik évadáról?

A: Hogy a showrunnerünket, Joe Hendersont idézzem: “A harmadik évad az identitásról szól. Hogy kicsoda valójában Lucifer. Egy angyal? Az ördög? Miképp befolyásolja az identitását a szárnyainak visszanyerése? Miért nőttek neki vissza? Ki tette ezt vele? És úgy általában, mi történik?”

K: Magyarországon épp a 2. évad 12 részénél tartunk. Mit üzennél a sorozat magyar nézőinek?

A: Kössétek be magatokat. A 12. és 13. rész egy igazi móka (és para) menet. Alig várom, hogy lássátok!

K: Hogyan győznél meg valakit, aki nem követi a szériát, hogy kezdje el nézni?

A: Azt mondanám, hogy nincs még egy olyan sorozat, mint a Lucifer. Részben nyomozós széria, részben fantasy kaland, részben családi dráma és részben romantikus. Plusz Tom Ellis a címszereplőnk, aki szuper jóképű.

K: Milyen projekteken dolgozol épp, amiről beszélhetsz is?

A: Most fejeztem be a “What They Had” című film forgatását Hillary Swankkel és Michael Shannonnal, illetve a “St. Judy” című mozit Alfred Molinával és Michelle Monaghannel. A “St. Judy” egy igaz történet egy Judy Wood nevű bevándorlási ügyvédről, aki megnyert egy nagyon fontos ügyet, ami a menedékjogi törvények megváltoztatásához vezetett a nők számára. Ő egy valóságos hős, és büszke vagyok rá, hogy egy ilyen csodálatos történetben szerepelhetek.

K: Ha választhatnál egy képregényhőst, akit eljátszhatsz, ki lenne az és miért?

A: Peter Parker, mert ő ügyetlen és vicces, de mégis képes megmenteni a világot.

K: Üzensz valamit a magyarországi rajongóidnak?

A: Köszönöm! (ez nem fordítás, magyarul írta a levélben. – a szerk.)

Fotó: Omar Cruz

Ahhoz képest, hogy egy “rövid” email-interjúra kértük fel a színésznőt, egész tartalmasra sikeredett. Ezúton is köszönjük Aimee Garciának, hogy megcsinálta velünk ezt a nagyszerű interjút. Jobb alanyt nem is kívánhattunk volna. Nézzétek a “Lucifer” második évadának új részeit hétfő esténként 21 órától a VIASAT3-on!

English version»

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsétek el kedvelni a hamarosan induló új Facebook oldalunkat!

Címkék: , , ,

1 komment a(z) "EXKLUZÍV: Interjú a ‘Lucifer’ sztárjával, Aimee Garciával" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük