DC Magyarország

Minden, ami DC!

TOP 10: DC animációs filmek

Oszd meg a cikket másokkal is:

Tudjátok, van az az érzés, amikor kicsit ki van ábrándulva az ember, és valami alternatívát keres leginkább ugyan abban a témában, még ha a stílus más is. Itt sincs ez másképp. Én például kicsit csalódva a DC sorozatokban (tisztelet a kivételnek), mindig a rendkívül színvonalas animációs filmeket veszem elő búfelejtőnek. Össze is szedtem nektek csokorba, melyeket tartom a Warner Bros. Animation DC részlegének gyöngyszemeinek.

wba.png

10. Az Igazság Ligája – Két Földi válság

Innen oda, onnan ide. Az egyik legérdekesebb alkotás abban a tekintetben, hogy mi van akkor, ha tényleg ennyi Földön, tényleg ennyiféle szuperhős él, és mi van akkor, ha Szupinak tényleg lenne egy elég ellenszenves énje a többiekkel egyetemben. Az meg pláne abszurd, hogy Lex Luthor mindenki puszipajtása…

9. Az Igazság Ligája – Háború

A The New 52 képregények Igazság Ligájának összeszerveződése, első debütálása, amely bemutatja, hogyan is verbuválódót össze a csapat az első nagy fenyegetés, Darkseid által. Izgalmas, akciódús, humoros és persze olykor drámai mű.

8. Batman: A sötét lovag visszatér 1. és 2. rész

Lehet páran ki fogtok akadni, hogy miért került ennyire hátulra ez a két kultikusnak számító képregényfilm, amik magukban hordozzák Batman szinte minden lényegi részét, ám nekem valamiért nem ragadt meg annyira. Elismerésre méltó a történet vezetése, stílusa és mondanivalója. Kellően sötét, baljós, apokaliptikus, méltó lezárás, hősies vég, ám van a Sötét Lovagnak olyan életszakasza, ami számomra sokkal izgalmasabb más filmekben.

7. Az Igazság Ligája – Pusztulás

justice-league-doom-movie-screencaps_com-6724.jpg

Ez a film egy recept a nagymamád sütis könyvében, amit nem igazán mutogat és a “hogyan öljük meg az Igazság Ligája tagjait” névre hallgat. Itt a hősök elég komoly veszélybe kerülnek, nagy fenyegetéssel néznek szembe és mint mindig, csak egy hajszál választja el őket a teljes pusztulástól. A fordulat az, hogy minden baj okozója maga a Sötét Lovag!

6. Az Igazság Ligája: Atlantisz trónja

Ha annyi pénzem lenne, ahányszor már hallottam valakitől azt, hogy Aquaman gáz, akkor mára már milliomos lennék. Nos, ez a rajzfilm a szkeptikusoknak szól. Aquaman igazi hatalmáról, erejéről, örökségéről és hősiességéről és arról, hogy méltó helye van az Igazság Ligájában Atlantisz királyaként. Csodaszép rajzolás, dráma és akció.

5. Batman: Piros Sisak ellen

Ha valaki, akkor én nagyon szívemen viselem a Bat Family sorsát, és ki merészkedem jelenteni, hogy ismerem is a történetét az egyes tagoknak, különösképp a Robinok sorsát. Ez a történet a második Csoda Fiúról szól, aki a Bűn Bohóc Hercegének áldozatául esett, és akit Batman nem tudott megmenteni a haláltól. Azonban Piros Sisak visszatért, hogy ítéletet hozzon gyilkosa, vagy inkább a mentora felett?

4. Lego Batman – A film

A legújabb denevéres csemege annyi poénnal és húsvéti tojással, amit nem szégyelltek bele pakolni. Batman ellenfelei összegyűlnek élükön Jokerrel, de nem csak ők, más gonosz nagyágyúk is előkerülnek a süllyesztőből, hogy ismét megpróbálják leigázni a világot. És hogy Batman mitől a legnagyobb hős? Saurontól kezdve Voldemorton át még a Dalekokat is leveri, mert hát ő Batman…

3. Batman: Gyilkos tréfa

A Gyilkos Tréfát igazából eléggé a végére szerettem volna száműzni, mivel az eleje nem igazán nyerte el a tetszésemet. Töltelék szálnak volt csak jó az amúgy egyáltalán nem passzoló alvilági szál. Ám amint megtörténik a baj és elindul Joker ámokfutása, valami elképesztőt láthatunk. Már csak Mark Hamill hangja megér egy misét, érdemes kivárni és végighallgatni azt, amit alakít, valami frenetikus.

2. Az Igazság Ligája: A Villám-paradoxon

Nagy dilemmában voltam, hova tegyem a Flashpoint Paradoxont, ugyanis rajzolásában a leggyengébb rajzfilmként tartom magamban számon, a többi része viszont, elképesztőre sikeredett. A történet, az akció, a stílus és a hangulat sokszor nézhető, és elég elgondolkodtató alkotássá teszi.

1. Batman: Az Arkham ostroma

batman_attack_on_arkham_screenshot_0987.jpg

Számomra ez a kis szívem csücske. A rajzfilm, mely bemutatja, milyennek kellett volna lennie a mozifilmnek… Pörgős, humoros, akció dús, rettenetesen jól összerakott, szórakoztató, ugyanakkor tartalmas, sokat mondó mű. Na meg persze ott van Mr. J…

+1. Az ifjú igazság ligája 1. és 2. évad

A plusz egy mindig picit kilóg a sorból, ez voltaképp ugye azért, mert nem egy egész estés filmről beszélünk, hanem sorozatról. Azért került be a listába, mert sokrétűen mutatja be a Liga és az ifjú hősök munkásságát egészen globális méreteket és akciókat öltve. Minden része szórakoztató, furmányos, sok szálon futó történettel, remek rajzolással, kiváló karakterekkel. Újra és újra nézhető, megunhatatlan.

Ez lett volna az én toplistám, remélem, hogy tetszett. Ha nektek is van saját, ne legyetek restek megosztani velünk, vagy hogy ti melyiket hova tettétek volna inkább.

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Írta: Cathy

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük