DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezt tudtuk meg Joker szerepéről a Snyder Cutban

Oszd meg a cikket másokkal is:

Azt már régóta tudjuk, hogy Jared Leto Jokere szerepelni fog a márciusban érkező Zack Snyder: Az Igazság Ligája filmben, más néven a Snyder Cutban, és a közelmúltban már láthattunk is egy sejtelmes képet a karakter új kinézetéről, most azonban két új fotón már jobban szemügyre vehetjük a bűn bohóchercegét.

Snyder a Vanity Fairnek elmondta, hogy Joker nem szerepelt az eredeti tervei között, mielőtt 2017-ben otthagyta az Igazság ligája munkálatait. Amikor lehetőséget kapott arra, hogy az HBO Maxra befejezhesse a félbehagyott munkát, akkor néhány apró újdonságot is szeretett volna a filmbe rakni, ezek egyike Batman esküdt ellenségének feltűnése.

Amikor a rendező elkezdett a DC filmes univerzumában dolgozni egy évtizeddel ezelőtt, már voltak tervei, hogy egy későbbi produkcióban egymásnak ereszti majd Batmant és Jokert, de amikor elváltak az útjai a stúdióval, rájött, hogy ebből valószínűleg nem lesz semmi. Ehelyett a Snyder Cut pótforgatásai alkalmával sikerült beleillesztenie Jokert a négyórás eposzba. Snyder úgy döntött, hogy a David Ayer-féle Öngyilkos osztag Jokerét, Jared Letót hozza át a filmjébe, de az ottani kinézetéhez képest egy merőben más külsővel. Az újonnan megjelent fotókon a karakter úgy néz ki, mint aki most szökött meg egy elmegyógyintézetből, ami talán fedi is a valóságot.

Leto egy kórházi köpenyt és orvosi maszkot visel, ami a rendező szerint a szökésének maradványa, amikor a világ összeomlott. A film néhány jelenetében Jokert láthatjuk majd golyóálló mellényben is, ami tele van aggatva rendőr jelvényekkel, ezek Snyder szerint amolyan trófeákként funkcionálnak.

(EZ A BEKEZDÉS SPOILEREKET TARTALMAZ!) Joker jelenete a Snyder Cutban a lerombolt Földön játszódik, miután Darkseid elpusztítja a bolygót. Ez egy álomszekvencia, egy látomás, amit Bruce Wayne (Ben Affleck) él át, és látja, mi lesz a világgal, ha a szuperhősök nem járnak sikerrel a támadás megfékezésében. Joker olyasmi szereppel bír, mint a Karácsonyi énekben a Jövő Szelleme. “Az a menő ebben a jelenetben, Joker Batmanről beszél magának Batmannek. Joker analizálja Batmant azzal kapcsolatban, hogy ki és mi is ő valójában. Úgy érzem, hogy a rajongók megérdemelnek egy ilyen pillanatot. Jared Leto Jokere és Ben Affleck Batmanje sosem találkoztak igazán a vásznon, és méltatlannak gondoltam, hogy a karaktereknek ezen inkarnációi ne keresztezzék egymás útját,” mondta a rendező, aki hozzátette, arra is választ kapunk, hogy a 2016-os Batman Superman ellen Knightmare jelenetében miért van egy Joker kártya Batman fegyverére ragasztva.

Zack Snyder ugyebár korábban is utalt már Jokerre, a Batman Superman ellenben láthattuk Robin jelmezét a “Ha Ha Joke’s On You Batman” felirattal. A rendező szerette volna egy másik filmben elmesélni azt a történetet is, amikor Joker megöli Robint és felgyújtja a Wayne birtokot, és bemutatni mindent, ami Joker és Bruce között történt, ez azonban valószínűleg megvalósítatlan terv marad.

A Snyder Cut március 18-án a világpremierrel egy időben Magyarországon is elérhetővé válik, az HBO GO felhozatalában.

(forrás: Vanity Fair)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük