DC Magyarország

Minden, ami DC!

Dan DiDio, a DC Comics társkiadója távozik a cégtől

hírek | 2020. február 24. 16:43 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Dan DiDio kilép a DC Comicstól, ahol Jim Lee mellett töltött be kiadói pozíciót 2010 óta, utána pedig hat éven keresztül dolgozott főszerkesztőként.

DiDio az egyik kulcsfigurája volt a DC 2011-es újraindulásának, a New 52-nek, melynek keretében a vállalat az összes szuperhős történetét alapjaiban dolgozta át. Az eredetileg hatalmas anyagi sikernek örvendő reboot egészen 2016-ig tartott, amikor ismét új arculatot vett fel a cég, DC Universe Rebirth cím alatt, ami sok New 52 előtti elemet hozott vissza a képregények lapjaira.

DiDio kilépését követően egy már a tavalyi Comic-Conon bejelentett, új képregény univerzum lenne a következő lépés, ami még több elemet hozna vissza a 2011 előtti füzetekből. Habár a projekt még nem lett hivatalosan megerősítve, egyes ehhez kötödő történetek már igen, mint például a Generation Zero: Gods Among Us. Az, hogy Didio kilépése miként fog hatni a bejelentett projektekre, eddig nem tisztázott.

Mióta vezető pozíciót kapott a vállalatnál, DiDio a DC arcaként vett részt különböző rendezvényeken és közönségtalálkozókon, és nagyon sokat hozzátett nem csak a képregényes részleg, de az egész vállalat sikeréhez is. Ő kezdeményezte a DC füzetek árusítását olyan üzletláncokban is, mint a Walmart és a Target, ahol exkluzív, 100 oldalas, úgynevezett “óriásszámok” kerültek a polcokra. A kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy ezek a füzetek végül a képregényboltokban is elérhetővé váltak.

A DC-nél töltött évei alatt DiDio számos szérián dolgozott íróként is, többet között a The Phantom Stranger, a The Outsider és a Sideways lapjain. A Metal Man névre keresztelt, 12 részesre tervezett minisorozata pedig, amit Shane Davis grafikussal karöltve készít, jelenleg a felénél jár.

DiDio kilépésével Jim Lee egyedül tölti be a kiadói pozíciót a DC-nél, a vezető kreatív felügyelő szerepe mellett, amit már 2018 júniusa óta tölt be a cégnél.

(forrás: THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük