DC Magyarország

Minden, ami DC!

Frank Miller az új Sötét Lovag visszatér képregényről beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Megtudjuk, kire utal a The Golden Child alcím.

A Batman képregények kedvelőinek minden bizonnyal ismerősen cseng Frank Miller neve, aki az 1986-os A Sötét Lovag visszatér óta rukkol elő újabb és újabb epikus történetekkel. Idén decemberben még egy fejezettel gyarapodik az író Batman sorozata, mégpedig a “The Dark Knight Returns: The Golden Child” című kötettel, amit Rafael Grampá rajzai illusztrálnak majd. Ezekből láthatunk most néhány first lookot az Entertainment Weeklynek hála.

A szóban forgó “arany gyermek” nem más, mint az ifjú Jonathan Kent, Superman és Wonder Woman közös gyermeke. Nővére Lara, aki Miller előző kötetében (The Master Race) kapott nagyobb szerepet, elsajátította anyja amazoni szokásait, és emellett apja kriptoni erejét is. Jonathan ekkor még csak pólyás volt, de már akkor is elég fontos pontként szolgált az amazonok és a kandori kriptoniak csatájában. A “The Golden Child” három évvel később veszi fel a fonalat a The Master Race után, így Jonathan még mindig egy kisgyerek, aki kezdi megismerni az erejét.

“Úgy gondoltam, nagyon érdekes lehet a kontraszt közte és Lara között,” mondta Miller az interjúban. “Larában annyi erő és szenvedély van, egy kisfiúnak pedig érdekes új kihívás lehet a kriptoni faj bölcsességének és intelligenciájának megtestesítése. Valójában kissé olyan ívet írt le, mint egy kis lebegő Buddha, valaki, aki már csecsemő korában is teljes mondatokban beszélt, és képes volt felfogni olyan történéseket, amik másokat meghaladtak. Ő a család legvarázslatosabb tagja.”

A The Master Race végén Lara apjára hallgatva megalkotja saját Clark Kent-szerű alteregóját, hogy jobban megismerhesse az embereket. Carrie Kelly, aki még ’86-ban vált Robinná Miller nagysikerű írásában, most Batwoman-ként tevékenykedik, és így láthatjuk majd a The Golden Child-ban is. Carrie karaktere bármennyire is meghatározó volt, sosem szerepelt Miller sorozatán kívül más DC kötetekben vagy adaptációkban. Afelől viszont kétség sincs, hogy állni fogja a sarat az amazonok és kriptoniak között is.

“A Sötét Lovag visszatér” Batman történetként indult, de ahogy haladt előre, Superman és családja is egyre nagyobb szerephez jutott. Biztosan rengeteg képregényrajongó van, aki kívülről fújja a monológot, melyet Batman intézett Supermanhez az első fejezet brutális kiteljesülésekor, de Miller azóta kicsit gyengédebben kezeli az Acélembert.

“Habár a Sötét Lovag visszatérben rendesen megnehezítettem Superman dolgát, most igazából dicsőíteni szerettem volna a karaktert.”

A The Dark Knight Returns: The Golden Child december 11-én jelenik meg.

(forrás: Entertainment Weekly)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük