DC Magyarország

Minden, ami DC!

Lehullt a lepel a Gotham utolsó évadának valódi főgonoszáról

hírek | 2019. március 22. 19:19 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Korábban is láthattuk már tévéképernyőn a karaktert.

A Gotham ötödik, és egyben utolsó évadában két nagyágyú gonosztevőt is kaptunk Jeremiah Valeska és Eduardo Dorrance vagyis Bane személyében, de a legutóbbi epizódban fény derült arra, hogy valójában ki mozgatja a szálakat, ezen kívül egy ikonikus képregényes pillanatnak is szemtanúi lehettünk, igaz némi változtatással.

Figyelem! A cikk a továbbiakban masszív spoilereket tartalmaz az epizód kapcsán!

Bár Bane az ügyeletes gonosztevő ebben a részben, a valódi felelős az, aki felbérelte őt, és a megteremtésében is részt vett. Theresa Walker kormányhivatalnok, aki hónapokon át beszélt Jimmel telefonon, valamint megbízta Eduardot, hogy “hozza helyre a dolgokat”, végig azzal a hátsó szándékkal ténykedett, hogy eltörölje a föld színéről Gothamet, de legfőképp Bruce Wayne-t és Barbara Keant. Miután ő és Bane foglyul ejtették Bruce-t és Jimet, Walker felfedte valódi személyazonosságát: nem másról van szó, mint Ra’s Al Ghul lányáról, Nyssa Al Ghulról.

gotham-508_scn1_bn0383_f_webres.jpg

A város elpusztítása csupán Ra’s küldetésének folytatása volt, a gonosztevőt sokkal személyesebb motiváció hajtja. Azért akarja holtan látni Brucet és Barbarát, mivel ők a felelősek az édesapja haláláért.

Az epizód azzal zárul, hogy a kormány bombákat szór a városra egy tábornok közreműködésével, akinek Nyssa manipulálta a tudatát.

Nyssa Al Ghul karakterét egyébként már ismerhetjük az Arrow sorozatból is, ahol Katrina Law alakításában sokszor kapott szerepet a történetben, itt pedig Jaime Murray kelti őt életre.

Azok számára, akik otthonosan mozognak a Batman képregények világában, vagy látták A sötét lovag – Felemelkedés című filmet, biztosan ismerős az az ikonikus jelenet, amikor Bane eltöri Batman gerincét. Erre a jelenetre a Gothamben is sor került, annyi változtatással, hogy ezúttal Alfred lett az elszenvedője Bane brutalitásának.

A sorozatból csupán két epizód van hátra. A következő rész április 18-án érkezik, a minden bizonnyal emlékezetes finálét pedig április 25-én nézhetjük meg.

(forrás: TVLine, ComicBook, We Got This Covered)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük