DC Magyarország

Minden, ami DC!

Robert De Niro is szerepet kaphat a Jokerben

Oszd meg a cikket másokkal is:

Egy élő legendával bővülhet a színészgárda.

Robert De Niro készen áll az első képregényfilmes szerepére.

A veterán színész tárgyalásokat folytat a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Joker film kapcsán, melyet a Másnaposok direktora, Todd Phillips fog rendezni.

Phoenix kelti életre az ikonikus DC gonosztevőt a szerényebb büdzsével készülő, és a DC Moziverzum darabjaihoz képest sötétebb hangulatot képviselő filmben.

A forgatókönyvet Phillips és Scott Silver (8 mérföld, A harcos) írta. Habár a cselekmény részletei még ködösek, a szólófilm az 1980-as évek Gotham City-jében játszódhat.

Ha De Niro aláír a szerepre, egy talkshow műsorvezetőjét játszhatja, aki valamilyen formában hozzájárul Joker eredetéhez. A múlt hét folyamán Zazie Beetz neve merült fel, mint lehetséges tagja a szereplőgárdának.

De Nirot olyan klasszikusokban nyújtott alakításaiért zsebelt be díjakat és jelöléseket, mint A keresztapa 2 és a Dühöngő bika, de olyan bűnügyi drámákban és thrillerekben is láthattuk őt, mint a Nagymenők vagy a Szemtől szemben, illetve vígjátékokban is bizonyította zsenialitását, például az Apádra ütök sorozatban és a Csak egy kis pánikban. Bár tett némi kitérőt a fantasy műfaja felé az olyan projektekkel, mint a Rocky és Bakacsin kalandjai vagy a Csillagpor, igyekezett távol maradni a zsánertől, valamint egyenesen kerülte a képregényfilmeket.

A Joker eredetsztori azonban nem egy átlagos képregényadaptáció. A film költségvetése 55 millió dollár körül mozog, ami lényegesen kevesebb, mint amiből a Marvel és DC filmek többsége készül. A történet inkább karakterrajzként és drámaként írható le, mintsem akciómenetként.

A forgatás szeptemberben veheti kezdetét New Yorkban.

(Forrás: Hollywood Reporter, EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük